Hayatınızı Değiştirecek Animasyon Filmleri

Çocukken ya da ergenlik dönemlerinizde izlediğiniz ve asla aklınızdan çıkmayan bir animasyon var mı? Büyük ihtimalle evet. Özellikle genç yaşlarda izlenen animasyonların zihninizde bıraktığı etki, yaşamınızın ve kişiliğinizin üzerinde etkili rol oynar. Animasyon filmlerinin sadece çocuklara özel olmadığını, her yetişkinin içindeki çocuğa da hitap ettiğini biliyoruz. Bu yüzdendir ki her yaştan izleyicinin en keyif aldığı sinema kategorilerinden biridir animasyonlar… İçinizi ısıtan sıcacık hikâyelerinin yanı sıra zihninize yepyeni ufuklar açan bakış açılarıyla hepsinden bir ders çıkarmak mümkündür. Her biri benzersiz bir hikâye ve güçlü bir mesaj taşıyan animasyonlar, izleyenleri duygusal olarak etkilerken aynı zamanda hayatlarında önemli değişimlere de kapı aralayabilir. Hayatınızı değiştirebilecek hikâyeleriyle birbirinden başarılı animasyon filmlerini derledik. İşte, hayatınızı değiştirebilecek animasyon filmleri…

Nimona (2023) – IMDb: 7.5

Nimona, kendini doğal bir değişim yeteneğiyle donatmış genç bir kızdır. Aynı zamanda işlemediği bir suçtan hüküm giyen bir şövalyenin masum olduğunu kanıtlayabilecek tek kişidir. Film, klasik kahramanlık yolculuğunu tersine çevirerek izleyenlere kusurlarını kabul etme ve kendilerini keşfetme cesareti aşılıyor. Bu fantastik evrende Nimona ve şövalyenin bağını tek solukta izleyeceksiniz. Noelle Stevenson tarafından yazılan Nimona isimli hikâyeden uyarlanan yapımı Netflix’te izleyebilirsiniz.

The Mitchells vs. Machines (2021) – IMDb: 7.6

Teknolojiye karşı zorlu bir mücadeleye girişen bir ailenin hikâyesi olan The Mitchells vs. Machines, Türkçeye Ailem Robotlara Karşı olarak çevrilmiş. Hayalini kurduğu sinema okuluna gitmek için yola çıkan Katie ve ailesi, bu yolculukta robotların istila ettiği bir dünyayla karşı karşıya kalacaklardır. Her geçen gün gelişen teknolojiye karşı yaşadığımız dünyayı, teknolojinin üzerimizdeki etkilerini ve aile ilişkilerini ön plana çıkaran yapım, zihninizde birçok düşünce uyandırırken keyifli bir sinema deneyimi vaat ediyor.

Soul (2020) – IMDb: 8.0

Müzikle ilgili büyük hayallere sahip müzik öğretmeni Joe, bir caz ekibinin seçmelerine katılıp kabul aldığında en büyük hayalinin gerçek olduğu sevinciyle evine doğru yola koyulur. Fakat yolda başına gelen talihsiz bir kazayla her şey değişir. Bir başarı hikâyesinden yaşamla ilgili çok derin anlamlar taşıyan bir filme dönüşen yapım, felsefi alt yapısıyla yaşama bakış açınızı derinden etkileyecek türden. Bu başarılı animasyonla hem görsel hem işitsel bir şölen yaşarken ruhunuzun da tıpkı filmde konu edilen ruh imgesi gibi doyduğunu ve dönüşüm yaşadığını hissedeceksiniz.

Inside Out (2015) – IMDb: 8.1

Duygularınızın her birinin bir canlı olduğunu ve diğer duygularınızla sürekli diyalog halinde olduğunu düşünün… Oldukça eğlenceli ve yaşama dair hoş detaylara sahip Inside Out (Ters Yüz); küçük bir kızın zihninde yaşayan neşe, öfke, korku gibi duyguların bu kızın yaşamında karşılaştıklarına verdiklerin tepkilerden yola çıkıyor. Bu oldukça farklı bakış açısıyla duygularınızı anlama ve onları kabul etme yolculuğunuz daha kolay hale geliyor. Ayrıca yapım, çoğu zaman kendimize yaptığımız haksızlıkları da gözler önüne sererek kendinizi sevme konusunda da ilham veriyor.

Up (2009) – IMDb: 8.3

Bir başka başarılı yapım olan Up (Yukarı Bak), eşini kaybeden yaşlı bir adamı konu ediniyor. Yaşamları boyunca çeşitli engeller yüzünden eşine verdiği sözü yerine getiremeyen yaşlı adam, dünyaya yüzünü çevirip sadece eşinin anılarıyla hayata tutunduğu bu yalnız günlerinde unutulmaz bir maceraya atılıyor. Bu yolda yoldaşı olmaya hevesli küçük bir çocukla birlikte bu hüzünlü hikâyeyi unutulmaz keyifli bir yolculuğa dönüştürüyorlar. Duygusal atmosferi ve verdiği mesajlarla yaşama dair önemli noktalara temas eden bu başarılı animasyonu henüz izlemediyseniz bir şans verebilir, izleme listenizin üst sıralarına ekleyebilirsiniz.

Coco (2017) – IMDb: 8.4

Oscar ödüllü bu animasyon, her yaşa hitap eden sıcak öyküsünün yanı sıra etkileyici mesajlarıyla oldukça başarılı bir yapım. 12 yaşındaki Miguel, büyük bir ailede yaşayan müzik tutkunu bir çocuktur. En büyük hayranı Meksikalı gitarist Ernesto de la Cruz’dur fakat bu müzisyen artık hayatta değildir. Miguel günün birinde ünlü müzisyenin gitarını bulur ve bundan sonra işler değişecektir. Bu büyülü gitarı çalmasıyla ölülerin dünyasına giden Miguel, müzikle ve hayallerin peşinde emin adımlarla gitmekle ilgili etkileyici hikâyesini izleyicilere sunar. Animasyonu Apple Tv’den izleyebilir, müzik dolu görsel şölenin tadını çıkarabilirsiniz.

Spirited Away (2001) – IMDb: 8.6

Hayal gücünün sınırlarını zorlayan Spirited Away (Ruhların Kaçışı), animasyon dünyasındaki zirvelerden biri. Spirited Away, izleyicilere büyülü bir dünyanın kapılarını aralarken hem görsel bir şölen hem de düşünsel unutulmaz bir deneyim veriyor. Başkarakter Chihiro, ailesiyle birlikte başka bir şehre göç eder. Bu yolculuğun sonunda kendisini hayaletlerle dolu büyülü bir ortamın içinde bulacaktır. Korkularıyla yüzleşirken içindeki cesur yanı da ortaya koyan Chihiro, izleyicilere ilham veren öyküsünde birçok duyguyu bizim için büyülü bir biçimde keşfedecektir.

POPÜLER YAZILAR