Daha İyi Hissetmenizi Sağlayacak 10 Film

Günlük yaşamın stresi, can sıkıcı olaylar, keyif kaçıran haberler derken zaman zaman ruhumuzun daraldığı anlar oluyor… Bu zamanlarda “moralimi yükseltmek için ne yapmalıyım?” diye soranlara en iyi cevap iyi hissettiren filmlerden geliyor! Keyifsiz hissettiğimiz anlarda ihtiyaç duyduğumuz şey tam olarak içimizi sıcacık yapacak filmler…  İşte bu anlarda modunuzu yükseltecek, yeni bir dünya görüşü edinmenize destek olacak ve iyi hissettiren en güzel 10 filmi sizler için derledik. Şimdiden iyi seyirler…

10. Chocolat (2000) – IMDb: 7.3

Juliette Binoche ve Johnny Depp’in başrollerinde olduğu film, kızıyla birlikte küçük bir kasabaya taşınan pastacı bir kadının zorluklarla mücadelesini iç ısıtan bir hikâyeyle izleyiciye sunuyor. Bu içekapanık topluma kendi yöntemleriyle uyum sağlamaya çalışan genç kadının hikâyesini izlerken tatlı yeme isteğinizi dizginlemekte zorlanabilirsiniz. Joanne Harris’in romanından uyarlanan yapımın yönetmenliğini Lasse Hallström üstleniyor.

9. The Bucket List (2007) – IMDb: 7.4

“Şimdi ya da Asla” adıyla Türkçeleştirilen film; Jack Nicholson, Morgan Freeman ve Sean Hayes gibi usta isimleri bünyesinde barındırıyor. Rob Reiner’ın yönetmen koltuğunda oturduğu filmde kanserle mücadele eden iki farklı insanın hikâyesini izliyoruz. Bir hastane odasında hayatları kesişen bu iki insan, gerçeğin farkında olarak yaşamda yapmak isteyip de yapamadıklarının bir listesini çıkarmaya karar verir. Yaşamın bu son demlerine güzel bir son yazmak isteyen bu iki adamın hikâyesi yaşama dair birçok sorununuza ilaç gibi gelecek…

8. Pleasantville (1998) – IMDb: 7.5

Pleasantville, iyi hissettiren filmlere 8. sıradan giriyor. Bu filmde, 1990’larda yaşayan iki kardeş kendilerini 1950’lerde bir sitcom’un içinde bulurlar. Ve bu sıra dışı olayın ardından siyah beyaz bir dünyaya ayak uydurmaya çalışırlar. Yaşamımızın aslında ne kadar güzel olduğunu anlamamıza yardımcı olan bu filmle hayatınız hakkında görüşleriniz değişecek… Gary Ross’un yazıp yönettiği yapımda Tobey Maguire, Jeff Daniels ve Joan Allen gibi oyuncular yer alıyor.

7. Midnight in Paris (2011) – IMDb: 7.7

İyi hissettiren filmlerin meşhur yönetmeni Woody Allen, yıldız kadroya sahip bu filmiyle bizi Paris’te masalsı bir dünyaya götürüyor. Paris seyahati esnasında kendini bir anda 1920’lerin sanat camiasında bulan bir yazarın keyifli öyküsü özellikle edebiyatseverler için unutulmaz bir deneyim sunuyor. Filmin başrollerinde Owen Wilson, Rachel McAdams ve Kathy Bates gibi isimleri görüyoruz.

6. Fried Green Tomatoes (1991) – IMDb: 7.7

Orta yaş bunalımı yaşayan bir kadın, bir bakımevinde tanıştığı Ninny ile arkadaşlık kurar. Zamanla Ninny’den etkileyici bir hikâye dinlemeye başlar. 1920’ler Amerika’sında birçok zorlukla mücadele eden Odgie ve Ruth’un dostluğunun hikâyesini dinlerken kendi yaşamındaki sorunların üstesinden gelecek gücü de bulacaktır. Fannie Flag’ın romanından uyarlanan yapım, iyi hissettiren filmler kategorisinde öne çıkıyor. Jon Avnet’in yönettiği filmin başrollerinde Kathy Bates ve Jessica Tandy yer alıyor.

5. About Time (2013) – IMDb: 7.8

21 yaşındayken zamanda yolculuk edebilmek gibi bir özel gücü olduğunu keşfeden Tim, hayatının aşkını bulmak ve yaşamını daha iyi hâle getirmek için bu gücünü kullanmaya başlar. Peki hayatı gerçekten kusursuz duruma getirmek mümkün müdür? Bu keyifli ve romantik filmi izlerken içinizde yaşama dair umutlar yeşerecek. Richard Curtis’in yönettiği filmin başrollerinde Domnhall Gleeson ve Rachel McAdams ikilisini görüyoruz.

4. Little Miss Sunshine (2006) – IMDb: 7.8

Sıradan ve sıkıcı bir aile olan Hoover’lar, küçük kızları Olive’in ülkenin bir ucunda gerçekleşecek güzellik yarışmasına katılma hayalini gerçekleştirmek üzere yola çıkar. Ailenin her bir üyesinin yaşamını değiştirecek bu yolculukla yaşamlarında yepyeni bir sayfa açılacaktır. Aile olmak üzerine keyifli bir yol hikâyesi arıyorsanız bu yapımı kaçırmayın. Filmin yönetmen koltuğunu Jonathan Dayton ve Valerie Faris paylaşırken oyuncular arasında Steve Carell, Toni Collette, Greg Kinnear gibi isimler bulunuyor.

3. Sing Street (2016) – IMDb: 7.9

1980’li yılların Dublin’inde geçen filmde, 15 yaşındaki Conor’un yaşadığı zorlukları, okulunda uğradığı zorbalığı ve müziğe olan tutkusunu izliyoruz. Conor müziğe olan tutkusuyla bir grup kurarak bu yolda ilerlemeye karar verirken karşısına çıkan güzel bir kızla romantik anlar da yaşayacaktır. Ferdia Walsh-Peelo, Aidan Gillen, Maria Doyle Kennedy gibi isimlerin oyuncu kadrosunda yer aldığı filmi John Carney yönetiyor.

2. Intouchables (2011) – IMDb: 8.5

Felçli, huysuz bir adam ile ona bakıcılık yapan yoksul bir gencin öyküsünün anlatıldığı film yüzünüzü güldürmeye aday. Entelektüel zengin bir felçli olan Philippe ve yoksullukla mücadele eden Driss, farklı dünyalardan bir araya gelirler. Bu zıtlıktan doğacak olan sıkı dostluk, her şeyin üstesinden gelmek için ihtiyacınız olan gücü gözler önüne seriyor. François Cluzet ve Omar Sy’ın başrolleri paylaştığı filmi Olivier Nakache ve Eric Toledano yönetiyor.

1. It’s a Wonderful Life (1946) – IMDb: 8.6

Biraz eskilere gidelim… Siyah beyaz Hollywood filmlerini sevenlerdeseniz bu iyi hissettiren filmler içinde yer alan başyapıtı es geçmeyin. Yaşadığı zorlukların etkisiyle yaşamına son vermeyi düşünen bir iş insanının karşısına bir koruyucu melek çıkar ve ona kendisinin olmadığı bir hayatın nasıl olduğunu gösterir. Bunalmış hissettiğiniz zamanlarda yaşama bakış açınızı değiştirecek yapımın yönetmen koltuğunda Frank Capra otururken filmin başrollerinde James Stewart, Donna Reed ve Lionel Barrymore yer alıyor.

POPÜLER YAZILAR