İçinizi Isıtacak 10 Başarılı Kış Filmi

Kış mevsimini evde geçirmekten hoşlananlardansanız yapabileceğiniz en keyifli aktivitelerden biri, battaniye altında oturup sıcacık içeceğinizi yudumlarken içinizi ısıtacak filmler izlemek… Havaların giderek soğumaya başladığı bugünlerde listenize ekleyebileceğiniz kış atmosferine sahip iç ısıtan filmleri derledik. İşte soğuk havaların üstesinden gelmenize yardımcı olacak birbirinden başarılı kış filmleri…

10. Frozen River (2008) – IMDb: 7.1

Kanada-ABD sınırında yaşamını sürdürmeye çalışan iki kadın, yasadışı bir işi meslek edinmek zorunda kalırlar. Bu iki kadın, sınırda her kış donan bir ırmağı eski bir kamyonetle geçmeye çalıştıkları her yolculukta kendilerine bir söz verirler. Fakat işler hiçbir zaman yolunda gitmeyecektir. Yönetmenliğini ve senaristliğini Courtney Hunt’ın üstlendiği filmin başrollerinde Melissa Leo ve Misty Upham yer alıyor.

9. Inside Llewyn Davis (2013) – IMDb: 7.4

Coen Kardeşler’in yönetmen ve yazar koltuğunda oturduğu film, izleyicileri 1960’ların New York’una götürüyor. Tanınmaya çalışan bir folk müzisyeni olan Davis’in sırtında gitarıyla umutlarının peşinden gidişini izliyoruz. Ünlü müzisyen Dave Van Ronk’un hayat hikâyesinden ilham alan yapım; iç ısıtan bir dram ve müzik ziyafeti vadediyor. Filmin oyuncuları arasında Oscar Isaac, Carey Mulligan ve John Goodman bulunuyor.

8. Uzak (2002) – IMDb: 7.5

Nuri Bilge Ceylan’ın kış atmosferini doya doya soluduğumuz filmi Uzak, kasabasından İstanbul’a bir akrabasının yanına gelen bir adamın hikâyesinden yola çıkıyor. Yıllar önce İstanbul’a göç eden akrabasıyla uzaklaşan dengelerini, her iki karakterin bireysel yolculuğunu ve gelgitlerini yoğun kar manzaraları eşliğinde izliyoruz. Muzaffer Özdemir ve Mehmet Emin Toprak’ın başrollerde olduğu film kış filmleri listenizde olması gerekenler arasında.

7. Ice Age (2002) – IMDb: 7.5

Kış filmlerinden söz ederken büyük küçük herkesin sevgilisi Ice Age’ten söz etmeden olmaz. Buzul çağında yaşayan üç hayvanın yaşadıkları eğlenceli maceralara odaklanan bu animasyonda mamut Manfred, kaplan Diego ve tembel hayvan Sid ve ara sıra fındığıyla ortaya çıkan sincap Scrat’i izliyoruz. 5 filmden oluşan seriyle kış günlerinde eğlenceli vakit geçirecek ve çocukluğunuza döneceksiniz.

6. The Hateful Eight (2015) – IMDb: 7.8

Quentin Tarantino yönetmenliğindeki filmde yoğun kar yağışından kurtulmak için bir konaklama alanına sığınan bir grup yabancı konu ediniyor. Tehlikeli birçok kişinin bir araya gelmesinden oluşan bu grup arasındaki bağlar ve iç savaş sonrası Amerikası’nda yaşananlar başarılı bir şekilde izleyenlere aktarılıyor. Filmin oyuncu kadrosunda Samuel L. Jackson, Kurt Russell, Jennifer Jason Leigh gibi isimler görülüyor.

5. Edward Scissorhands (1990) – IMDb: 7.9

Bir Tim Burton klasiği olan film; sizi içinizi hüzünle ve sevgiyle dolduracak fantastik bir evrene davet ediyor. Johnny Depp ve Winona Ryder’ın başrolleri paylaştığı yapım, mucidinin aniden ölmesiyle elleri eksik kalan yapay bir adamın öyküsünü anlatıyor. Eksik kalan ellerini makaslarla tamamlayan Edward, onu evine götürecek bir kadınla tanışana kadar yalnız bir hayat sürer. Bu kadının onu kendi evine ve ailesine sokmasıyla unutulmayacak hikâye başlar.

4. Togo (2019) – IMDb: 7.9

1925 yılında geçen film, ünlü bir kızak köpeği olan Togo’nun gerçek öyküsüne odaklanıyor. Alaska’da bir kasabayı etkisi altına alan bir salgında kızak köpeklerinden destek alan yardım ekipleri içinde bulunan Togo, bu yardım ekibine liderlik etmek için güçsüz görülür. Ancak Togo ve eğitmeni Leonhard Seppala, bugün hâlâ hatırlanacak kahramanlık dolu bir maceraya dalacaklardır. Filmin oyuncu kadrosunda William Dafoe, Julienne Nicholsan, Christopher Heyerdahl gibi isimler bulunuyor.

3. The Revenant (2015) – IMDb: 8.0

Alejandro G. Iñárritu’nun yönetmen koltuğunda oturduğu filmin başrolünde başarılı performansıyla Leonardo DiCaprio yer alıyor. Birlikte ava çıkan bir grup arkadaş, daha iyi av bulabilmek adına ayrılır. Bu esnada içlerinden Hugh Glass adındaki bir kişi ayı saldırısına uğrar ve yaşam mücadelesi vermeye başlar. 1820’lerden gerçek bir öykünün sinemaya başarıyla aktarıldığı film kış ruhunu maceraperestlikle buluşturuyor.

2. Fargo (1996) – IMDb: 8.1

ABD’nin Minnesota eyaletinde geçen film kışı iliklerinize kadar hissettiriyor. Zengin kayınpederinden fidye alarak borçlarını ödeyebilmek için karısını kaçıran bir adamın öyküsü… Bu gayet planlı hazırlanan kaçırma eyleminde işler karışır ve devreye polisin girmesiyle tuhaflıklar yaşanmaya başlar. Coen Kardeşler yapımı olan filmin başrollerinde William H. Macy ve Frances McDormand yer alıyor. Gerilim ve suç temalı yapımlardan hoşlananlardansanız 90’ların başarılı filmlerinden Fargo’ya bir şans verebilirsiniz.

1. Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004) – IMDb: 8.3

Kışın romantik filmler izlemeyi sevenlerdeseniz, bu sıra dışı başyapıtı izlemeden geçmeyin. Başrollerini Jim Carrey ve Kate Winslet’ın paylaştığı film, içedönük bir karakter olan Joel ile kıpır kıpır sevgilisi Clementine’in yürümeyen ilişkilerinin sonunda tuhaf bir deneye katılarak zihinlerinden birbirlerini sildirmeyi seçmelerini konu alıyor. Bu farklı hikâye, sürprizlerle dolu bir maceraya kapı açarken sizi birçok düşünce ve duygu arasında dolaştıracak.

POPÜLER YAZILAR